U bent nu hier:

  Rapport evaluatiecommissie Tuitjenhorn twee maanden vertraagd

   |  Het onafhankelijk onderzoek naar het handelen van betrokken instanties in de zaak Tuitjenhorn is twee maanden vertraagd. De onafhankelijke commissie, onder leiding van voormalig vice-president van de Hoge Raad Bleichrodt, zou haar rapport oorspronkelijk eind januari presenteren. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven ministers Opstelten en Schippers dat de commissie om twee maanden uitstel heeft gevraagd. »»


  Anticonceptie onder dwang geen oplossing

   |  De KNMG deelt de zorgen die in de samenleving bestaan over kindermishandeling in relatie tot kwetsbare ouders. Verplichte anticonceptie stuit echter op principiële en praktische problemen. Vaak draait het om wilsbekwame vrouwen, bij wie het juridisch en praktisch niet haalbaar is om hen gedwongen te behandelen. Er kan beter worden ingezet op betere samenwerking tussen instanties. »»


Datum   Titel
23-01-2015   Aankondiging visitatieprogramma voor huisartsen
20-01-2015   Maak kans op gratis toegangskaartje KNMG Carrièrebeurs!
12-01-2015   Handreiking bij bewust afzien van eten en drinken
12-01-2015   Uitspraken Advies- en Geschillencommissie RGS online
08-01-2015   Transitiejaar 2015 ingeluid: doelen voor ogen houden

GAIA - Accreditatie
Gemeenschappelijke Accreditatie Internet applicatie (GAIA).
Hier kunt u accreditatie aanvragen van nascholing.


Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS)
De RGS voert regels uit rond (her)registratie van geneeskundig specialisten en profielartsen, de registratie bij opleiding tot geneeskundig specialist en profielarts en de erkenning van opleiders en opleidingen. Nieuw: MijnRGS >


College Geneeskundige Specialismen (CGS)
Het CGS stelt regels vast voor de opleidingen, de erkenning van opleidingen en opleiders en de (her)registratie van specialisten en profielartsen.


KNMG Artseninfolijn
Hulp bij lidmaatschapszaken, adreswijzigingen en GAIA
Advies bij juridische en medisch-ethische vragen.


Medisch Contact
Medisch Contact biedt met weekblad, website en andere media-uitingen een podium waarop artsen met elkaar en met andere werkers in en rond de gezondheidszorg van gedachten kunnen wisselen.


SCEN

Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland.


Ook van de KNMG:

KNMG Congresbureau  |  Arts in Spe  |  Modern opleiden  |  Beroepskeuze voor artsen   

Column

  Gezondheid bevorderen, niet alleen ziekte bestrijden

  Gezondheid bevorderen, niet alleen ziekte bestrijden Een nieuwe gezondheidsdefinitie stelt niet het behandelend specialisme centraal, maar de patiënt die zelf de regie voert. Daar past een andere rol van de arts bij: niet primair die van behandelaar, maar van gezondheidsadviseur. Een uitdaging voor 2015! Column van KNMG-voorzitter Rutger Jan van der Gaag. »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd