U bent nu hier:

KNMG steunt campagne orgaandonatie

Een keuze maken over orgaandonatie bij overlijden stellen veel mensen uit, tot het te laat is. Nabestaanden die niet weten wat de overledene wilde, zullen toestemming sneller weigeren. Maak daarom je keuze helder voor nabestaanden, zegt de KNMG.

Steeds meer mensen moeten in Nederland steeds langer wachten op een donorgaan. Helaas hebben veel mensen hun wil aangaande orgaandonatie nog niet geregistreerd in het Donorregister. Zonder registratie is het voor nabestaanden onduidelijk wat de wensen van de overledene zijn omtrent orgaandonatie. In veel gevallen weigeren zij dan toestemming te geven.

De KNMG heeft zich daarom aangesloten bij de landelijke campagne Nederland zegt Ja, een actie die mensen oproept zich te registreren in het Donorregister. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.jaofnee.nl. Hier kan men zich met het DigID ook direct online registreren in het Donorregister.

Zie ook:

Laatst gewijzigd: 8 november 2011

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

U kunt ook reageren door een e-mail te sturen naar communicatie@fed.knmg.nl

Uw reactie mag maximaal 4000 tekens (incl. spaties) bevatten.

Column

    Kanker: minder screenen, meer voorkomen

    Kanker: minder screenen, meer voorkomen Onderzoekers van het LUMC trokken onlangs een bijzondere - en omstreden - conclusie: borstkankerscreening bij vrouwen boven de 70 doet meer kwaad dan goed. Zij sloten daarmee aan bij recent Canadees onderzoek dat meer algemeen twijfel zaaide over het nut van borstkankerscreening. Column van Gert van Dijk. »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd