U bent nu hier:

SCEN-arts houdt 1 op 5 euthanasieën tegen

'Consultatie-artsen houden twintig procent van de euthanasieverzoeken tegen', zo meldde hoogleraar medische ethiek Dick Willems vandaag in het radio 1-programma Dit is de Dag. Hij deed dit in een vooruitblik op het KNMG-congres 'Evaluatie van SCEN: wat is goede steun en consultatie?'.

Op dit drukbezochte congres komen vandaag SCEN-artsen uit het hele land bij elkaar om hun werkzaamheden met elkaar te bespreken en te evalueren. Onafhankelijke second opinions geven aan collega-artsen bij euthanasieverzoeken doen SCEN-artsen inmiddels ruim tien jaar. Dick Willems, hoogleraar medische ethiek aan de UVA/AMC, evalueerde het SCEN-project en wil met dit onderzoek een bijdrage leveren aan verdere professionalisering van SCEN.


KNMG-column ‘SCEN en palliatieve zorg: twee consulenten op één kussen?’

Evaluatierapport van het EMGO instituut van de VU en het AMC

Dossier SCEN

 

Laatst gewijzigd: 16 juni 2011

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

U kunt ook reageren door een e-mail te sturen naar communicatie@fed.knmg.nl

Uw reactie mag maximaal 4000 tekens (incl. spaties) bevatten.

Column

    Gezondheid bevorderen, niet alleen ziekte bestrijden

    Gezondheid bevorderen, niet alleen ziekte bestrijden Een nieuwe gezondheidsdefinitie stelt niet het behandelend specialisme centraal, maar de patiënt die zelf de regie voert. Daar past een andere rol van de arts bij: niet primair die van behandelaar, maar van gezondheidsadviseur. Een uitdaging voor 2015! Column van KNMG-voorzitter Rutger Jan van der Gaag. »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd