U bent nu hier:

Koninklijke onderscheiding voor longarts Peters

Vrijdag 28 november jl. tijdens het symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als longarts bij de Tergooiziekenhuizen heeft districtsvoorzitter Gooi & Eemland, de heer A. Peters uit Nederhorst den Berg, uit handen van burgemeester Bijl een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Peters was sinds 1979 als longarts verbonden aan het Tergooiziekenhuis op de locaties Blaricum en Hilversum. In de periode 1985-1991 was hij voorzitter van de medische staf en lid van het management team. In die hoedanigheid was hij nauw betrokken bij de fusie tussen de ziekenhuizen in de regio Gooi-Noord, de nieuwbouw van het ziekenhuis in Blaricum en de verhuizing.


Grote maatschappelijke betrokkenheid
Uit de bijzondere verdiensten van de heer Peters blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid. Vanuit zijn vakgebied zet hij zich al heel lang en intensief in voor de chronisch zieken in onze maatschappij. Niet alleen in zijn functie als longarts, maar ook, belangeloos, als privépersoon.
Zo was hij in 1987 oprichter van de Stichting Longrevalidatie die zich o.a. inzet voor het bevorderen van onderzoek naar de reactivering, reconditionering en resocialisering van COPD-patiënten (chronic obstructive pulmonary disease), met als doel om mensen met een chronische longziekte minder afhankelijk te maken van gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening.
Vanaf 1984 is hij in diverse functies verbonden aan de Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Geneeskunde en, vanaf 2003, als lid en auditor van de Commissie kwaliteitsverklaringen van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen. In die hoedanigheid brengt de heer Peters bezoeken aan ziekenhuizen in het land waarbij hij de kwaliteitsystemen en veiligheid beoordeelt. Sinds 2006 is hij lid van de Landelijke Ontwikkelgroep Kwaliteitsindicatoren en betrokken bij het opstellen, toetsen en implementeren van kwaliteitsindicatoren voor de ketenzorg voor COPD-patiënten

Laatst gewijzigd: 10 maart 2009

U kunt ook reageren door een e-mail te sturen naar communicatie@fed.knmg.nl

Uw reactie mag maximaal 4000 tekens (incl. spaties) bevatten.

Column

    Patiëntenluisteraar

    Patiëntenluisteraar Opvattingen over omgaan met ziekte en sterven kunnen per persoon erg verschillen. Des te belangrijker is het dat artsen, instellingen en zorgverzekeraars nu naar structurele manieren zoeken voor een goede communicatie hierover tussen arts en patiënt. Column van Gert van Dijk, ethicus bij de KNMG. »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd