U bent nu hier:

Nozinan opnieuw beschikbaar

De KNMG is tevreden over het besluit van de firma Sanofi-Aventis om het geneesmiddel Nozinan injectievloeistof 25 mg/ml (levomepromazine, RVG 00346) beschikbaar te houden voor Nederlandse patiënten.

De fabrikant heeft dit besloten na overleg met de KNMG, KNMP, CBG en Sanofi-Aventis. Het product is opgenomen in de KNMG-richtlijn palliatieve sedatie als stap 2 na midazolam.

Nadat de handelsvergunninghouder Sanofi-Aventis Netherlands in oktober bekend maakte dat Nozinan injectievloeistof niet meer geleverd zou worden, lieten verschillende partijen verontruste reacties horen. Behandelaars gaven aan dat Nozinan in de palliatieve setting injectievloeistof een belangrijke plaats inneemt.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is daarop in overleg getreden met de firma Sanofi-Aventis Netherlands over mogelijkheden om Nozinan injectievloeistof voor deze kwetsbare patiëntgroep te behouden. Voor de komende periode is dit nu gerealiseerd.

Ook voor de langere termijn werkt de firma aan blijvende beschikbaarheid van het geneesmiddel.

Zie ook:

Laatst gewijzigd: 29 november 2011

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

U kunt ook reageren door een e-mail te sturen naar communicatie@fed.knmg.nl

Uw reactie mag maximaal 4000 tekens (incl. spaties) bevatten.

Column

    Contouren nieuwe zorg: utopie of realisme?

    Contouren nieuwe zorg: utopie of realisme? De Commissie Kaljouw stelt een radicale omkering in de zorg voor, met een hoofdrol voor de zelfzorgende patiënt. Dit biedt een revolutionair vertrekpunt voor discussie. Een discussie die we als medici nu moeten voeren om proactief betrokken te zijn bij het toekomstbestendig maken van de zorg. »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd