U bent nu hier:

Nozinan opnieuw beschikbaar

De KNMG is tevreden over het besluit van de firma Sanofi-Aventis om het geneesmiddel Nozinan injectievloeistof 25 mg/ml (levomepromazine, RVG 00346) beschikbaar te houden voor Nederlandse patiënten.

De fabrikant heeft dit besloten na overleg met de KNMG, KNMP, CBG en Sanofi-Aventis. Het product is opgenomen in de KNMG-richtlijn palliatieve sedatie als stap 2 na midazolam.

Nadat de handelsvergunninghouder Sanofi-Aventis Netherlands in oktober bekend maakte dat Nozinan injectievloeistof niet meer geleverd zou worden, lieten verschillende partijen verontruste reacties horen. Behandelaars gaven aan dat Nozinan in de palliatieve setting injectievloeistof een belangrijke plaats inneemt.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is daarop in overleg getreden met de firma Sanofi-Aventis Netherlands over mogelijkheden om Nozinan injectievloeistof voor deze kwetsbare patiëntgroep te behouden. Voor de komende periode is dit nu gerealiseerd.

Ook voor de langere termijn werkt de firma aan blijvende beschikbaarheid van het geneesmiddel.

Zie ook:

Laatst gewijzigd: 29 november 2011

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

U kunt ook reageren door een e-mail te sturen naar communicatie@fed.knmg.nl

Uw reactie mag maximaal 4000 tekens (incl. spaties) bevatten.

Actuele overheidspublicaties en rechtspraak

Wilt u een overzicht van recente overheidspublicaties die voor artsen relevant zijn? Of een selectie van interessante rechtspraak voor artsen? De KNMG-juristen maken wekelijks voor u een selectie. Zo bent u snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en uitspraken.

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd