U bent nu hier:

Standpunt: rol arts bij zelfgekozen levenseinde

Terug naar overzicht KNMG vooruitblik 2011

De KNMG stelde in 2010 een conceptstandpunt op over de rol van de arts bij het zelfgekozen levenseinde. Hiermee wil de KNMG de mogelijkheden en grenzen om euthanasie toe te passen verduidelijken. Het uitgangspunt daarbij blijft dat elke art zelf bepaalt of hij euthanasie wil toepassen of niet. 

Standpunt: rol arts bij zelfgekozen levenseinde

De KNMG verwerkt begin 2011 de uitkomsten van een ledenraadpleging in het definitieve standpunt. De artsenfederatie zal de mening van de medische beroepsgroep laten doorklinken in het politieke en maatschappelijke debat. Want de maatschappij lijkt steeds meer uit te gaan van een ‘recht op euthanasie’. Dit wordt gevoed door acties zoals die van het burgerinitiatief Uit Vrije Wil, dat in de eerste maanden van 2011 met een wetsinitiatief komt. 

Ook zal de KNMG actief inzetten op goede voorlichting onder artsen over de grenzen en mogelijkheden van euthanasie zoals deze zijn vastgelegd in het standpunt. Discussieavonden in de regio maken hier onderdeel van uit.

Zie ook:


Column

    Meer geluk dan wijsheid

    Meer geluk dan wijsheid "De feestmaand is begonnen en de goede voornemens liggen op de loer. Mijn handen jeuken alweer. Zo ook mijn drang om u te bestoken met goedbedoelde en ongevraagde adviezen over uw eigen gezondheid en welzijn als arts. Gelukkig ben ik niet de enige." Column van Hans Rode. »»


Artsenfederatie KNMG bevordert de kwaliteit, veiligheid, transparantie en toetsbaarheid van medisch handelen en ondersteunt artsen daarin. Dit werk voeren we uit in nauwe samenhang met de zeven federatiepartners van de KNMG. Lees meer

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd