U bent nu hier:
Wat voor arts wil jij zijn?Twitteren over de carrièrebeurs?
Gebruik #cbknmg 
 
Share |

Eigen-wijs kiezen!

In elke fase in je leven kom je voor keuzes te staan. Keuzes op het terrein van studie en werk hebben verstrekkende gevolgen voor je leven. Het zijn ook keuzes die je zelf moet maken en waar je voor vragen komt te staan die alleen jij kunt beantwoorden. 

Weloverwogen en bewust kiezen is belangrijk. Maar hoe doe je dat? Hoe weet je wat bij je past? Hoe weet je wat voor jou een goede keuze is? Welke stappen kun je zetten om tot een weloverwogen keuze te komen? Wie kunnen je helpen in het keuzeproces? 

Tijdens deze interactieve workshop geeft Petra van der Horst een korte lezing over Eigenwijs kiezen. Ze besteedt aandacht aan vragen als:

  • Hoe weet ik wat bij mij past?
  • Wat te doen als ik niet kan kiezen?
  • Hoe weet ik of ik goed kies?
  • Hoe ‘weeg’ ik de, soms tegenstrijdige, adviezen van mensen om mij heen, zoals medestudenten, collega’s, vrienden en ouders?
  • Wat kan ik zelf doen om tot een goede keuze te komen?

Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van verhelderende vragen. Met behulp van een aantal korte oefeningen krijg je inzicht in wat voor jouw belangrijke doelen, condities en (levens)waarden zijn die als leidraad kunnen dienen bij het maken van je keuzes. 

Na afloop van de workshop weet je wat er bij keuzes maken komt kijken en heb je ingrediënten in handen die je ondersteunen bij het maken van keuzes op het terrein van studie en werk.

Petra van der Horst

De workshop wordt begeleid door Petra van der Horst (www.horstconsult.nl). Petra is meer dan 25 jaar actief als trainer en organisatieadviseur onder meer binnen de medische sector  Zij heeft ruime ervaring als (loopbaan)coach en brengt haar expertise op dit terrein in tijdens de workshop.

Voor deze workshop is vooraf aanmelding nodig.

Zit deze workshop al vol? Kijk dan even bij het loopbaanbureau van de KNMG of deze workshop in 2012 op de planning staat en ontvang nu 10% korting.


Meer informatie

  • Inschrijven
  • Terug naar overzicht workshops


Over KNMG Carrièrebeurs

De KNMG Carrièrebeurs is een tweejaarlijkse beurs voor studenten geneeskunde en basisartsen die voor de keuze staan van een medische vervolgopleiding.

De volgende KNMG Carrièrebeurs is op zaterdag 31 maart 2012 in het Beatrixgebouw in Utrecht (naast het centraal station).

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd