U bent nu hier:

Twitteren over de carrièrebeurs? Gebruik #cbknmg 

 
Share |

Programma

Het programma van de beursdag is een combinatie van workshops, plenaire sprekers, film & discussie, medisch inhoudelijk informatie, carrière informatie en natuurlijk de mogelijkheid voor volop interactie met andere studenten, aios en opleiders van alle medische vervolgopleidingen!

 • Workshopleider: Dr. Gerda G. Zeeman - Touch

  Een beladen titel over een belangrijk onderwerp voor een ieder die zich met gezondheidszorg bezighoudt. Waar de buitenwereld lang weinig over incidenten in de zorg te weten kwam gaat er nu geen dag voorbij zonder de nodige, vaak ongenuanceerde, media aandacht.

  De zwijgcultuur is definitief doorbroken en geleidelijk ontstaat een cultuur waarin het normaal is om open en opbouwen met elkaar te praten over de eigen kwetsbaarheid en feilbaarheid. Waarbij zorgverleners kunnen leren van elkaars fouten en elkaar bijstaan bij het verwerken van emoties als onderdeel van hun professionaliteit.

  Deze voordracht geeft een unieke kijk achter de schermen van een ziekenhuis op het moment dat het misgaat. Hoe kan dit gebeuren en wat is de impact op de patiënt en zijn/haar familie maar ook op de betrokken zorgverleners en het ziekenhuis? Wat zijn de basis ingrediënten om met een dergelijke situatie om te gaan en wat kunnen de gevolgen zijn? Hoe maak je feilbaarheid en fouten in de zorg bespreekbaar?

 • Workshopleider: Maleene de Ridder

  In deze workshop ga je aan de hand van een spel de routekaart voor je eigen artsenloopbaan(reis) verkennen. Onder het motto je leert vooral over jezelf door dingen te doen ontdek en onderzoek je tijdens deze workshop wat jou energie geeft, waar je echt goed in bent en welke verschillende 'tussenstops' je onderweg tegen kunt komen. Je wordt uitgedaagd buiten de gebaande paden te denken en nieuwe kanten van jezelf en/of de medische wereld te ontdekken. De expeditie leidt vooral langs jezelf en heeft beperkt tijd voor site-seeing langs de verschillende vakken. Je gaat naar huis met een 'paklijst' met daarop de belangrijkste reisartikelen voor onderweg, inspirerende verhalen van je reisgenoten en een mooie plannen voor jouw eigen loopbaanreis. 


  Maleene de Ridder is gezondheidswetenschapper en internationaal gecertificeerd coach. Ze richt zich al meer dan 20 jaar op de factor mens in organisaties.Vanuit haar coach- en adviesbureau begeleidt zij artsen op het gebied van professionele ontwikkeling op het snijvlak van persoon en beroep. Zoals bij loopbaanvragen en keuzes en vragen rondom eigen functioneren en effectiviteit. Zij heeft bijzondere belangstelling voor vrouwelijk leiderschap en in 2014 verscheen haar boek "Ambitie met een grote M – voluit leven als medicus, moeder en mijzelf' (ISBN 9789079263158). 

  Zie ook:

 • Heb jij een duidelijke leervraag op het gebied van schrijven? Loop je in je promotie tegen problemen aan die met het proces te maken hebben?

  Kom dan direct in actie en schrijf je in voor een gratis sessie flitscoaching. In een sessie van exact 12 minuten krijg je gerichte feedback van een ervaren coach. Vol is vol, dus reageer snel!

 • Workshopleider: Maarten Stoffers - Touch

  Hoe meer je leeft vanuit je hart, hoe gelukkiger je bent. Stilstaan bij je ‘hartvaardigheden’, zoals bijvoorbeeld vertrouwen, vergeven, gunnen, durven, loslaten en accepteren, kan al helpen om deze vaardigheden te vergroten. Nagaan in welke hartvaardigheden je meer en minder sterk bent, en welke je verder wilt ontwikkelen, kan een nieuw perspectief bieden op situaties waar je ze nodig hebt: dat worden kansen om jezelf te ontwikkelen, en daarmee om gelukkiger te worden!

  Daarbij gaat het om luisteren en handelen naar wat je in je leven wérkelijk wilt; niet vanuit je ‘ego’, maar vanuit je hart, je ziel,  je menselijkheid; wat er werkelijk toe doet voor jou.

  Praktisch gezien kan het vergroten van je hartvaardigheden je onder andere helpen om:

  • Beter grenzen te stellen en ‘nee’ te zeggen
  • Je minder schuldig te voelen
  • Je gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen te vergroten
  • Makkelijker feedback te geven
  • Relaties met collega’s te verbeteren
  • Beter en prettiger samen te werken

  In deze workshop maak je kennis met het begrip ‘hartvaardigheden’ en staan we stil bij de vraag wat jij aan dit begrip kunt hebben om (nog) gelukkiger te worden.

 • Workshopleider: Paul Wormer, arts MBA - Ondernemende Maatschap

  Arts worden is één, arts zijn is twee en arts blijven is drie.

  Naast een prachtig beroep is het ook een zwaar beroep. In een opleidingssituatie speelt dit op verschillende manieren:

  Nu ben je eindelijk arts, ook al ben je in opleiding. Met alle verantwoordelijkheden van dien. (Bijna) voor het eerst heb je een echte baan, én hoe: het is een drukke baan met diensten. Als arts in opleiding sta je in een ingewikkelde sociale context met collega’s en met opleiders. En hoe fijn het ook is om in opleiding te zijn, je wilt toch niet dat je hele leven alleen uit werk bestaat. Je wilt ook een aantal dingen naast je werk / opleiding doen. Hoe combineer je dat alles en hoe blijf je overeind?

  Deze flits workshop gaat over onderhandelen met je opleider

  Door middel van een paar herkenbare, concrete situaties leer je hoe je je eigen belang en dat van de opleider en opleiding kunt combineren. Dit dilemma zal vaker optreden. Hoe wordt je hier vaardig in?

  Je zult merken dat de basics van onderhandelen leuk én niet zo heel moeilijk zijn. daardoor krijg je er lol in, en hoef je er niet meer bang voor te zijn.

  Als je de smaak te pakken krijgt is er de vervolgworkshop die de KNMG aanbiedt. In deze workshop gaan we uitvoeriger in op de volgende thema’s:

  • Overeind blijven in je opleiding
  • Work-life integratie
  • Burn-out preventie
  • Onderhandelen met je opleider

 • Workshopleider Arjenne Louter - Louter promoveren

  Je promotie vraagt om veel vaardigheden die weinig met het onderwerp en de inhoud van je promotie te maken hebben, maar die te maken hebben met het proces  van promoveren: hoe ga je om met je literatuur, hoe pak je het schrijven en schrijfblokkades aan, hoe blijf je gemotiveerd, hoe zorg je voor goed contact met je begeleider, hoe creëer je de juiste omstandigheden voor jezelf, hoe krijg je de juiste feedback? En niet te vergeten: hoe maak je een planning die daadwerkelijk vóór je werkt? In deze flitsworkshop van 20 minuten laat PhD-coach Arjenne Louter zien hoe je op een goede manier je promotie kunt plannen en krijg je misschien wel de beste tip tegen uitstelgedrag. 

 • Workshopleider: Christine Leget - Touch • Workshopleider: Samantha Maes - Touch

 • Workshopleider: Desiré van Teeffelen - Touch

  Waarom? Het is een plezierige en gezonde manier om ontdekkingen te doen! Het helpt om rust te vinden en naast het hoofd ook te luisteren naar je hart en je lijf. In de natuur en buiten vinden we alle ingrediënten om in beweging te komen. We vinden metaforen voor onze situatie en krijgen helder zicht op andere mogelijkheden.

  Letterlijk stappen maken! En ontdekkingen doen bij de vraag die bij je leeft.

  • Druk, druk, druk en geen tijd om te genieten?
  • Wil je graag een nieuwe start maken in je werk of privé?
  • Twijfel je? En sta je voor belangrijke keuzes?
  • Wil je graag reflecteren en nieuwe gezichtspunten hebben op een situatie?
  • Pieker je veel en loop je vast op het overdenken?
  • Nieuwe inspiratie nodig?
  • Of heb je en verlies te verwerken en moet je loslaten?

  Tijdens het congres gaan we een wandeling maken van een uur met een kleine groep. Tijdens de wandeling  kan je ideeën op doen, ervaringen uitwisselen,  elkaar inspireren en kennismaken met coaching tijdens een wandeling.

  Wil je liever individueel wandelen dan kan dat ook, neem hiervoor contact op met Desiré van Teeffelen: info@touch-coaching.nl

 • Workshopleider Annemarie van der Zeeuw - Focus op Tekst

  Schrijven in de wetenschap: dat is een vak apart. De vaste structuur waarin je moet schrijven biedt houvast, maar hoe zorg je ervoor dat jouw inhoud daarin optimaal naar voren komt? In deze flitsworkshop maak je kennis met een krachtige tool voor het helder structureren van je artikel of onderzoeksverslag. In 20 minuten laat schrijftrainer Annemarie van der Zeeuw je zien hoe je vanuit een doordacht vragenschema je tekst stap voor stap kunt uitbouwen. Hier snijdt het mes aan twee kanten: je weet beter hoe je het schrijven aan moet pakken én je tekst krijgt een meer doordachte opbouw.

  Annemarie van der Zeeuw studeerde Filosofie en Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden met als hoofdrichting Taalkunde. Sinds 1991 werkt zij in haar eigen bedrijf, Van der Zeeuw Tekst en Training. Hier is zij met veel plezier actief als trainer, coach en tekstschrijver. Haar aandachtsgebieden: wetenschappelijk schrijven, presenteren van onderzoek, timemanagement en train-de-trainertrajecten. Annemarie is ook NLP-practitioner en mediator.
Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd