U bent nu hier:
Wat voor arts wil jij zijn?Twitteren over de carrièrebeurs?
Gebruik #cbknmg 
 
Share |

KNMG Carrièrebeurs een groot succes

Op zaterdag 31 maart was de derde editie van de KNMG Carrièrebeurs in het Beatrixgebouw in Utrecht. Met circa 950 enthousiaste geneeskundestudenten en basisartsen op de beursvloer was de carrièrebeurs een groot succes.

Artsenfederatie KNMG vindt het belangrijk dat de artsen van de toekomst het juiste beroep kiezen. Naast de dagelijkse ondersteuning bij de keuzevraagstukken door het KNMG Loopbaanbureau, organiseert de KNMG tweejaarlijks een medische carrièrebeurs.

Juiste keuzes

Wat voor arts wil jij zijn? Een belangrijke vraag voor een geneeskundestudent die nadenkt over zijn toekomstige loopbaan. Voor de meeste artsen in spe is het maken van een keuze voor een medische vervolgopleiding een lastige opgave. Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te worden over de mogelijkheden. De KNMG Carrièrebeurs biedt geneeskundestudenten en basisartsen ondersteuning bij de zoektocht naar het antwoord op deze vraag en bij het maken van de juiste keuzes. Met als doel: de juiste arts op de juiste plaats.

KNMG Carrièrebeurs

De derde editie van de KNMG Carrièrebeurs kon rekenen op een grote belangstelling. De carrièrebeurs werd bezocht door circa 950 bezoekers. Op de beursvloer waren 66 organisaties vertegenwoordigd, waar de bezoekers veel informatie konden inwinnen. Maar ook de 69 carrièregerichte workshops werden druk bezocht. Tenslotte waren er 7 deskundige sprekers uit de zorgsector. Veel belangstellenden luisterde aandachtig naar de verhalen en ervaringen van de sprekers. Mede gezien de overwegend positieve reactie van de beursbezoekers en exposanten, kan geconcludeerd worden dat de KNMG Carrièrebeurs een groot succes was.

Wetsite Beroepskeuze voor artsen

Heb jij tijdens de beurs voldoende informatie kunnen vinden om je artsenloopbaan verder uit te stippelen? Dat hopen wij natuurlijk van harte, maar wij kunnen ons ook voorstellen dat er nog vele vragen over een medische vervolgopleiding onbeantwoord zijn. De KNMG wil je graag verder helpen bij het maken van deze belangrijke keuzes.

De website 'Beroepskeuze voor artsen' helpt je verder bij het maken van moeilijke carrièrekeuze. De beroepskeuze website biedt praktische informatie over alle medische vervolgopleidingen met een korte film per specialisme. Deze films geven een goed beeld van de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende specialismen en profielen.

Zie ook:


Over KNMG Carrièrebeurs

De KNMG Carrièrebeurs is een tweejaarlijkse beurs voor studenten geneeskunde en basisartsen die voor de keuze staan van een medische vervolgopleiding.

De volgende KNMG Carrièrebeurs is op zaterdag 31 maart 2012 in het Beatrixgebouw in Utrecht (naast het centraal station).

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd